Što raditi?

Muzej krapinskih neandertalaca

Muzej&Galerije Hrvatska, SREDIŠNJA HRVATSKA Krapina
arrow
Prosječna ocjena
Nema ocjena

Video

arrow

Detalji

Jedinstveni Muzej krapinskih neandertalaca otvoren je 2010. i nalazi se blizu jednog od najvećih paleontoloških nalazišta u Europi. Sastoji se od izložbe posvećene neandertalcima i povijesti Zemlje od početaka do modernoga doba.

Svojim multimedijalnim sadržajem muzej posjetitelje vraća u doba neandertalaca i oni postaju sudionicima evolucijskog procesa. Vraćaju se u daleku prošlost otprije 130 tisuća godina i promatraju virtualnu stvarnost krapinskih predaka.

Izložbeni prostor muzeja nalazi se između dvaju brdašaca - Hušnjakova i Josipovca, a ima 1200 metara četvornih i podijeljen je na dvije etaže. Neandertalci su živjeli u tzv. polušpiljama, vodom izdubljenim rupama u okomitim, golim stijenama, uglavnom bez raslinja, koje su bile zaštićene sa tri strane. Otvor je bio samo s prednje strane tako da su mogli nadzirati dolazak neprijatelja. Tako je i muzejsko zdanje izvana gotovo nevidljivo i nalikuje na «betonsku polušpilju» koja je zatrpana pijeskom. Ulaz muzeja uklopljen je u pejzaž, pa se doima da posjetitelj ulazi u špilju i postaje njenim stanovnikom.


Oznake


Galerija

COM_JOMHOLIDAY_TAB_FEATURES

Reviews Summary

chart
Currently there are no reviews.

Write a Review

Vrijednost za novac
Položaj
Sadržaji
Čistoća
Osoblje
Svima
Stariji putnici
Mladi putnici
Obitelj s malom dijecom
I accept the Terms and Conditions

Sadržaji

Kontakt Muzej krapinskih neandertalaca

O nama

 
CroVista je portal koji se trudi predstaviti i približiti što više sadržaje koje nudi hrvatski turizam potencijalnim posjetiteljima.

Photeo stream

    Oglašavajte!

    Oglašavajte svoju turističku ponudu na našem portalu CroVista.com


    Follow as!

    gtag('config', 'UA-66295690-1');