Što raditi?

Muzej krapinskih neandertalaca

Muzej&Galerije Hrvatska, SREDIŠNJA HRVATSKA Krapina
arrow
Prosječna ocjena
Nema ocjena

Gledaj video

arrow

Detalji

Jedinstveni Muzej krapinskih neandertalaca otvoren je 2010. i nalazi se blizu jednog od najvećih paleontoloških nalazišta u Europi. Sastoji se od izložbe posvećene neandertalcima i povijesti Zemlje od početaka do modernoga doba.

Svojim multimedijalnim sadržajem muzej posjetitelje vraća u doba neandertalaca i oni postaju sudionicima evolucijskog procesa. Vraćaju se u daleku prošlost otprije 130 tisuća godina i promatraju virtualnu stvarnost krapinskih predaka.

Izložbeni prostor muzeja nalazi se između dvaju brdašaca - Hušnjakova i Josipovca, a ima 1200 metara četvornih i podijeljen je na dvije etaže. Neandertalci su živjeli u tzv. polušpiljama, vodom izdubljenim rupama u okomitim, golim stijenama, uglavnom bez raslinja, koje su bile zaštićene sa tri strane. Otvor je bio samo s prednje strane tako da su mogli nadzirati dolazak neprijatelja. Tako je i muzejsko zdanje izvana gotovo nevidljivo i nalikuje na «betonsku polušpilju» koja je zatrpana pijeskom. Ulaz muzeja uklopljen je u pejzaž, pa se doima da posjetitelj ulazi u špilju i postaje njenim stanovnikom.


Oznake


Galerija

COM_JOMHOLIDAY_TAB_FEATURES

Reviews Summary

chart
Currently there are no reviews.

Write a Review

Vrijednost za novac
Položaj
Sadržaji
Čistoća
Osoblje
Svima
Stariji putnici
Mladi putnici
Obitelj s malom dijecom
I accept the Terms and Conditions

Sadržaji

Kontakt Muzej krapinskih neandertalaca

O nama

crovista_web.png 
CroVista je portal koji se trudi predstaviti i približiti što više sadržaje koje nudi hrvatski turizam potencijalnim posjetiteljima.

Photeo stream

    Follow Us

    Your business Save yourself the mad rush of securing identical usernames across every social media network. On Facebook and Twitter, our RSS feeds and email newsletters.