Događanja

Dubrovačke ljetne igre

DOGAĐANJA Hrvatska, DALMACIJA, Dubrovnik Od Sigurate 1
arrow
Prosječna ocjena
Nema ocjena

Video

arrow

Detalji

     „Dubrovačke ljetne igre“ sa sjedištem u Dubrovniku najstarija je kulturna institucija u Hrvatskoj koja jednom godišnje, od 10. srpnja do 25. kolovoza, organizira kazališnu i glazbeno-scensku manifestaciju od nacionalnog značenja i interesa za Republiku Hrvatsku.

          Manifestacija Dubrovačke ljetne igre utemeljena je još 1950. godine kada su diljem Europe nastajala brojna kazališna i glazbena događanja. Osnivač i vlasnik neprofitne ustanove u kulturi je grad Dubrovnik. Izvori financiranja su državni proračun, proračun Dubrovačko-neretvanske županije, proračun Grada Dubrovnika, prihodi ostvareni vlastitom djelatnošću te prihodi od sponzorstva, zaklada, fondacija i donacija. Igre zapošljavaju 23 djelatnika te oko 200 sezonskih djelatnika i volontera.


        Podizanjem zastave Libertas i uz stihove Himne slobodi i ovo će ljeto, 10. srpnja biti otvorene Dubrovačke ljetne igre, naš najveći i najvažniji kulturno-umjetnički festival. U 47 ljetnih dana na povijesnim će trgovima, parkovima, palačama, crkvama i tvrđavama grada Dubrovnika biti prikazano više od 80 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa koje će izvesti 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta pred približno 60.000 domaćih i inozemnih posjetitelja.
         Igre donose premijerne izvedbe Krležinog Michelangela Buonarrotija u režiji Sebastijana Horvata, Pod balkonima Ranka Marinkovića u režiji Darija Harjačeka te Odbrojavanje – na piru s Držićem i Nalješkovićem u suradnji s ADU. Gostujuće dramske izvedbe su hrvatske uspješnice Črna mati zemla ZKM-a, Ljudi od voska HNK u Zagrebu te nagrađivani Čehovljev Ujak Vanja u produkciji uglednog ruskog Komornog teatra Voronjež. Bogat plesni program predvodi belgijska skupina Rosas s hvaljenim A Love Supreme te splitska uspješnica Derviš i smrt u koreografiji Igora Kirova.
        Raznovrstan glazbeni program donosi i neka od najvećih svjetskih imena poput Mische Maiskog koji će nastupiti sa Zagrebačkom filharmonijom ili pijanista Daniila Trifonova kojemu je ovo prvi hrvatski nastup. Na najčuvenijoj glazbenoj pozornici u atriju Kneževa dvora koncertirat će Kvartet Schumann, kontratenor Andreas Scholl s Ansamblom 1700, ali i hrvatski predstavnik, pijanist Ivan Krpan te brojni drugi.

PROGRAM

Linked Articles

Stradun, Dubrovnik

       Stari Dubrovčani ulazili su u grad kroz dva glavna ulaza istočni na Pločama i zapadni na Pilama. Pokretni drveni mostovi podizali su se i spuštali, čime bi tijekom noći bio onemogućen prilaz nepozvanima. Prolaskom kroz Vrata od Pila gdje se ljeti susreću kostimirani gradski stražari, silazi se do glavne gradske ulice Place ili Straduna.


Oznake


Galerija

COM_JOMHOLIDAY_TAB_FEATURES

Reviews Summary

chart
Currently there are no reviews.

Write a Review

Vrijednost za novac
Položaj
Sadržaji
Čistoća
Osoblje
Svima
Stariji putnici
Mladi putnici
Obitelj s malom dijecom
I accept the Terms and Conditions

Sadržaji

Kontakt Dubrovačke ljetne igre

O nama

crovista_web.png 
CroVista je portal koji se trudi predstaviti i približiti što više sadržaje koje nudi hrvatski turizam potencijalnim posjetiteljima.

Photeo stream

    Oglašavajte!

    Oglašavajte svoju turističku ponudu na našem portalu CroVista.com


    Follow as!