Tučepi

         Tučepi su poznato turističko odredište srednje Dalmacije smiješteno  u podnožju planine Biokovo na Makarskoj rivijeri. Sa svojim jedinstvenim položajem, Tučepi nudi brojne mogućnosti kako kvalitetno provesti odmor.

        Tučepi svojim gostima nudi bogate gastronomske užitke u svojim hotelima, restoranima i vinskim podrumima. Oni koji su zainteresirani za aktivni odmor mogu odabrati  razne vodene sportove ili neke druge sportske sadržaje. Blizina Biokova pravi je luksuz za planinare i za sve one koji vole šetati u prirodi.

        Tučepi su poznati po najdužoj plaži na Makarskoj Rivijeri (više od 3 km) uz koju se nalazi prekrasna šetnica u aleji borova.  Dan općine Tučepi slavi se na blagdan Sv. Ante, 13. lipnja, a sve do kraja mjeseca održavaju se tradicionalni susreti dalmatinskih klapa.

        Tučepi se prvi put spominju u 'Kreševskoj povelji' 1434. godine. U blizini hotela 'Neptun' je crkvica Sv. Jurja iz 13. stoljeća, sagrađena na temeljima rimske 'villae rusticae' is 2. stoljeća. Legenda kaže da je kod nje sahranjen mletački dužd Petar Kandiano nakon izgubljene pomorske bitke s Neretljanima i Omišanima kod Makarske, 887. godine. Sačuvane su i tri obrambene kule podno Biokova, iz 18. stoljeća: Kula Šarića, Bušelića i Lalića, u istoimenim naseljima koje su služile za obranu od turskih napada. Zbog prekrasnog pogleda, domaćih kulinarskih specijaliteta i kvalitetnih vina turisti često posjećuju zaseoke u Gornjim Tučepima.

Biokovo

        Biokovo se nalazi na području gradova Makarska i Vrgorac, te općina Brela, Baška Voda, Tučepi, Podgora, Zagvozd, Zadvarje i Šestanovac. Sela u Zagori pod Biokovom smještena su na 1100 m nadmorske visine. Proteže se od prijevoja Dub...

O nama

 
CroVista je portal koji se trudi predstaviti i približiti što više sadržaje koje nudi hrvatski turizam potencijalnim posjetiteljima.

Photeo stream

    Oglašavajte!

    Oglašavajte svoju turističku ponudu na našem portalu CroVista.com


    Follow as!

    gtag('config', 'UA-66295690-1');