Istraži

Brela

Prirodne ljepote Hrvatska, DALMACIJA, Makarska Brela
arrow
Prosječna ocjena
Nema ocjena

Video

arrow

Detalji

        Brela su već nekoliko desetljeća poznata kao jedno od najprivlačnijih turističkih mjesta u Dalmaciji. Ističu se izuzetno lijepom i gustom borovom šumom smještenom neposredno uz prekrasne šljunčane plaže, romantičnom i lijepo uređenom obalnom šetnicom, nadaleko poznatim restauracijama s morskim jelima.

Smještajna ponuda Brela vrhunske je kvalitete, pa ne čudi što su hoteli u Brelima često birani za najbolje u Hrvatskoj. Osim uživanja u kupanju, Brela nude i raznovrsne mogućnosti za sport i rekreaciju: tenis, boćanje, minigolf, stolni tenis, vodene sportove. U restauracijama nude se specijaliteti domaće i međunarodne kuhinje. Tijekom sezone održavaju se kulturne i zabavne priredbe. Organiziraju se izleti. BRELA, naselje poznato u srednjoj Dalmaciji, na obali Makarskog primorja, na strmom biokovskom podgorju, 15 km sjeverozapadno od Makarske. Nazivala su se i Donja Brela.

Topla ljeta ublažuje česti maestral. Temperaturu jesenskih i zimskih mjeseci znatno snizuje jaka vruljska bura. Gospodarska je osnova poljodjelstvo, vinogradarstvo (breljanska vugava, prošek); u okolici uspijevaju masline i višnje (maraska). Turizam. Tu se ubicira grad Berulia, koji spominje Konstantin Porfirogenet (X. st.). Današnje naselje nastalo je u novije doba migracijom stanovništva iz podbiokovskih zaselaka. Župna crkva iz XIX. st. sagrađena je na mjestu starije barokne crkve; uz groblje se nalazi srednjovjekovna nekropola s osam nadgrobnih ploča urešenih reljefima (štitovi i mačevi). U crkvi se nalazi više nadgrobnih ploča iz XVIII. 

 


Oznake


Galerija

COM_JOMHOLIDAY_TAB_FEATURES

Reviews Summary

chart
Currently there are no reviews.

Write a Review

Vrijednost za novac
Položaj
Sadržaji
Čistoća
Osoblje
Svima
Stariji putnici
Mladi putnici
Obitelj s malom dijecom
I accept the Terms and Conditions

Sadržaji

Kontakt Brela

O nama

 
CroVista je portal koji se trudi predstaviti i približiti što više sadržaje koje nudi hrvatski turizam potencijalnim posjetiteljima.

Photeo stream

    Oglašavajte!

    Oglašavajte svoju turističku ponudu na našem portalu CroVista.com


    Follow as!

    gtag('config', 'UA-66295690-1');