Istraži

Grebaštica

Prirodne ljepote Hrvatska, DALMACIJA, Šibenik Grebaštica
arrow
Prosječna ocjena
Nema ocjena

Video

arrow

Detalji

Grebaštica je  naselje smješteno u istoimenom zaljevu, 14 km jugoistočno od Šibenika. Zaljev Grebaštica pruža se u smjeru istok - zapad. Sa sjevera ga zatvara poluotok Vela Oštrica, a s juga kopno i otočić Timara.

Duž njegove sjeverne obale pružaju se mnoge manje uvale. Veće jahte mogu sidriti jugoistočno od brda  Image Oštrica, a manje u uvalicama duž sjeverne obale.          Na lokalitetu samostana sv. Luce i Konjušine nalaze se ostaci rimskih građevina. Na groblju su crkva sv. Marije i kapela sv. Petra, oko kojih se nalazi više stećaka i poklopac rimskoga sarkofaga. Kapela sv. Petra prizidana je uz crkvu u XV. st. U njezinoj je luneti svečev kip, što ga je izradio jedan od prvih graditelja šibenske katedrale, Antonio Busato. Istočno od sela nalazi se crkva sv. Ivana, oko koje ima stećaka. Na poluotoku Oštrica nalaze se ostaci odlično sačuvana obrambenoga zida sa zupcima iz XV. st.

 

 


Oznake


Galerija

Karta

COM_JOMHOLIDAY_TAB_FEATURES

Reviews Summary

chart
Currently there are no reviews.

Write a Review

Vrijednost za novac
Položaj
Sadržaji
Čistoća
Osoblje
Svima
Stariji putnici
Mladi putnici
Obitelj s malom dijecom
I accept the Terms and Conditions

Sadržaji

Kontakt Grebaštica

O nama

 
CroVista je portal koji se trudi predstaviti i približiti što više sadržaje koje nudi hrvatski turizam potencijalnim posjetiteljima.

Photeo stream

    Oglašavajte!

    Oglašavajte svoju turističku ponudu na našem portalu CroVista.com


    Follow as!

    gtag('config', 'UA-66295690-1');