Ispis
Nema ocjena
Prosječna ocjena

Jadranovo

Prirodne ljepote Hrvatska, PRIMORJE, Crikvenica Jadranovo


target target target target

Detalji

Jadranovo je smješteno na sjevernom dijelu Jadranskoga mora, svega 9 km od centra Crikvenice i 25 od Rijeke. Jadranovo aministrativno pripada Gradu Crikvenici.
Dugogodišnja turistička tradicija, gostoljubivi domaćini, prekrasna očuvana priroda i kristalno čisto more, ugodan smještaj u obiteljskim kućama, te bogata gastronomska ponuda tek su dio onog što vam Jadranovo može ponuditi.
Povijest
Povoljne klimatske prilike prostora Jadranova, kao i interesantna i povoljna morska lokacija privlačile su ljude u davna vremena. Najstariji utvrđeni tragovi naseobina potječu iz mlađeg kamenog doba (6500. - 4000. g. prije Krista).

U uvali Lokvišće nađen je velik broj razbijenih amfora, koje ukazuje na postojanje male luke i skladišta (proizvodnja vina i ulja). U VIII. i IX. st. ovaj prostor naseljavaju Hrvati pristigli s područja sjeverne Dalmacije. U novijoj prošlosti (početak XX.st.) tadašnji Sv. Jakov izrazito je mjesto ribara i zidara, a od 1935. počinju prostizati prvi gosti. Od tada mjesto je postalo izrazita turistička destinacija s velikim brojem stalnih gostiju.

INFO: Turističko-informativni centar Jadranovo


Lokacija