Varaždinske barokne večeri

  Svoju baroknu raskoš Varaždin pomno njeguje i s ponosom pokazuje, a u toj razigranoj inscenaciji održavaju se i Varaždinske barokne večeri. Naime, već 40 godina varaždinske crkve i koncertne prostore s početkom jeseni ispunjava zvuk barokne glazbe J.S.Bacha, G.F. Händla, A. Vivaldia, H. Purcella, D. Scarlattia i drugih majstora.

Tijekom proteklih desetljeća festival je ugostio niz uglednih solista i ansambla barokne glazbe, a jedna je od posebnosti Varaždinskih baroknih večeri i muziciranje na autentičnim instrumentima. Uz glazbeni program održava se i niz popratnih događanja kojima se zaokružuje kulturološka misija festivala. Svake godine ovaj festival ima i zemlju partnera, a ove je godine to Japan, čiji će vrhunski glazbeni interpreti ponuditi ono najbolje od baroka na japanski način. Ovogodišnje varaždinske barokne večeri održat će se od 21.9.-3.10.2018. 

O nama

 
CroVista je portal koji se trudi predstaviti i približiti što više sadržaje koje nudi hrvatski turizam potencijalnim posjetiteljima.

Photeo stream

    Oglašavajte!

    Oglašavajte svoju turističku ponudu na našem portalu CroVista.com


    Follow as!

    gtag('config', 'UA-66295690-1');